Rapport från en arbetsresa

2019-10-16
En 10 dagars resa med 21 deltagare var i Vitryssland. En långtradare med hjälpsändning skickades efter midsommar med kläder, möbler, handikappsramp och mycket mer. Tack till ”Mig till Dig” secondhand, församlingarna på Donsö och i Hestra, samt olika företag och enskilda som skänkt gåvor till Vitrysslands arbetet. Till er alla ett stort tack!

Rapport från en arbetsresa

Kyrkan i Zaslonova var arbetsplatsen den här gången. Snart skall den invigas, hoppas vi, när myndigheterna godkänt den.

Till en vedbod tillverkades takstolar, golv lades, lampor monterades, staket målades och sattes upp och  fönstersmygar färdigställdes. Med andra ord full fart både inne och ute.

Vi medverkade i gudstjänster bl.a. i Novolukoml.

En dam som var lam och som bor här fick en rullstol och strålade av glädje. Nu kan hon komma ut efter flera år och se grannskapet igen. En annan lam kvinna på ett Äldreboende fick också en rullstol och tackar.

Besök på Sjukhuset i Kasoni och samtal med läkare och personal.

Ibland får man äta maten när det passar i tidsschemat och då blir det kanske inte på den vackraste utsiktspunkten, men det smakar bra ändå. Det blir många berättelser i mötet med människor. Många talar om hur mycket det betyder att de får del av hjälpsändningarna. Lite kläder och mat ger ny glädje och inspiration. De sänder sitt stora tack till er alla som är med i engagemanget och stickar, skänker mat, kläder och pengar till våra frakter. På plats får vi del av tacksamheten och glädjen från alla dessa människor.

Det blir skillnad

Resultatet av vår tillbakablick och utvärdering visar att tillsammans gör vi skillnad. Vi behöver
vara flera. Transportkostnaderna är stora. Det finns nya utmaningar.

Stöd vårt arbete

Vill du vara med och stödja vårt arbete i New Life 4 You så är vårt bankgiro 314–0142.

Namn och mailadress om du vill bli medlem för 250:- per år.

Fler bilder