Arbetsresor

Resan börjar i Göteborg där bussen tar upp resenärerna och också stannar i Jönköping där fler resenärer kan ansluta. Från Stockholm går sedan nattfärja till Riga där buss och resenärer har plats ombord. Framme i Riga fortsätter vi resan efter frukostbuffé ombord. Det blir en hel dagsresa genom Lettland och tull till Belarus och till målet för dagens resa Novolukoml.

Vi tas emot av våra värdar som vi får bo hos. Spännande att möta dessa vänliga människor, som inte pratar svenska. Det blir teckenspråk och enstaka ord som gäller och man kommer långt med det. Hos värdarna inne i Novolukoml äter vi frukost och middag. Lunch äter vi på den plats där vi befinner oss. Under dagarna har vi tolk med oss.

Vi är många som känner en glädje att få hjälpa till med ”evangelisation med handkraft”. Det är flera kyrkor och kapell som vi hjälpt till att bygga och reparera. Vi har bistått med arbetsinsats och med byggnadsmaterial. Plattläggning och trädgårdsarbete har vi också hjälpt till med. Det handlar om några dagars arbete under en resa. Vi besöker familjer som bor i ödetorp eller på gamla kolchoser. Vi kan lämna över några gåvor, mat eller pengar till hjälpbehövande. Det här är något som vi har hållit på med sedan 2003. Bakom arbetet står missionskyrkorna i Hestra och på Donsö. Vi har sett vad det betyder mycket för de församlingar, kommuner, sjukhus, skolor och barnhem. som fått hjälp. Vi har också hjälpt till hos familjer som varit särskilt utsatta och fattiga med att få fönster insatta, tätade vattenläckor, isolerade väggar och mycket annat. Den relativt lilla insats på några dagar ett par gånger per år hjälper människor och förändrar deras vardag. Med glädje har vi år efter år sett värdet av dessa insatser och mycket nöjda kunnat återvända hem efter dessa mycket annorlunda resor.

Se våra nyhetsflashar från tidigare resor.

Det blir skillnad

Resultatet av vår tillbakablick och utvärdering visar att tillsammans gör vi skillnad. Vi behöver
bli fler. Transportkostnaderna är stora. Det finns nya utmaningar.

Stöd vårt arbete

Vill du vara med och stödja vårt arbete i New Life 4 You så är vårt 
bankgiro 314–0142.
Namn och mailadress om du vill bli medlem för 250:- per år.Arbetsresor     Kontakta oss! Skriva ut

Tillbaka