Gemenskapsresor

Belarus är inget frekventerat resmål för turister. Det är ett säkert och intressant land att åka till. Vi har haft olika former av resor dit sedan 2003.
Resan startar med buss från Göteborg med upptagning av resanden i Jönköping och går första dagen till Stockholm. Där går vi ombord på nattfärja som tar oss till Riga. Efter en frukostbuffé på färjan fortsätter vi genom Lettland, för att på kvällen vara framme i Novolukoml, Belarus. På en del resor stannar vi första dagen i Lettland och börjar då dagen med en rundvandring i huvudstaden Riga som är en mycket vacker stad. Gamla Stan i Riga har ett myller av trånga medeltida gränder och torg. Unesco har placerat Gamla Stan på sin världsarvslista. Riga var medlem av Hansan och som sådan en mäktig handelsstad. Övernattning sker på hotel i Daugavpils,
Framme i Novolukoml bor vi i familjer där vi äter frukost och middag. Vi besöker barnhem, sjukhus, muséer, minnesplatser och kyrkor. En intressant historia har landet och vi får lyssna till den och om hur människorna i Belarus lever och vilken historia som är deras.

Bussen är utrustad med pentry

På plats får vi se det hjälparbete som började 2003 och idag bedrivs av missionskyrkorna i Hestra och på Donsö. Arbetet sker genom New Life 4 You som också skickar hjälpsändningar med lastbil till Belarus.
Ibland kombineras resorna med arbetsresor då väljer man vilka dagar man vill resa runt eller arbeta. Kontakten med människorna är värdefulla och mycket uppskattade. På några av resorna besöker vi Vitebsk, den vita staden. Huvudstaden Minsk är också intressant. Den gamla staden består av 10 % från andra världskriget, då 90% av staden bombades. En stadsvandring och besök på muséum väntar där. Övernattning på Hotel i Minsk. Bussresa genom Lettland och resa med nattfärja tillbaka till Sverige från Riga.

 Kontakta oss! Skriva ut

Tillbaka