Årsmöte, jubileum, jubileumhäfte och medlemsavgift

2018-03-19
Ett jubileum är också en återblick och med stor ödmjukhet och tacksamhet kunde vi konstatera 40 resor, 310 resenärer, som varit med en till 30 resor.

Den 10 februari 2018 hade vi vårt årsmöte för 2017. Vi vill ge en hälsning till er och särskilt till er som inte kunde vara med. Årsmötet och vårt 15-årsjubileum på Donsö var välbesökt. Ett 35-tal kom med New 4 Life bussen från Hestra och 130–140 var närvarande i festen. 

Ett jubiléeumshäfte har tryckts med berättelsen om vårt arbete, Vitryssland tur och retur. Har du inte det, eller önskar fler så kan du höra av dig till Janne Edwardsson, Roland Edvardsson Hestra eller Björnåke Hulth Donsö.
Hälften av medlemmarna har betalt medlemsavgiften på 200: - för 2018 och vi tror att resten av medlemsavgifterna kommer in. Vi är 147 medlemmar i föreningen.

Familjer med behov

Under året har ett 40-tal stora fattiga familjer, ensamstående föräldrar och fosterfamiljer fått hjälp. 
Vi har betalt sjukvårdskostnader för en flyktingfamilj. Kläder och skor har delats ut till familjer som har det svårt ekonomiskt. Inköp av köksutrustning till en funktionshindrad kvinna med familj, samt hjälp till handikappads boende.

Hjälpsändningsresor

En trailer fullproppad med kläder, köks- och annan utrustning. I höstas gick ytterligare en trailer med sjukhussängar, sjukhusinventarier, 150 rullstolar och rullatorer, möbler och mycket mer. Bistånd med kläder, möbler och medicinsk utrustning som fördelas enligt behov.

Förskola, hjälpmedel, veteranarbetet, sjukhuset och det sociala centret
Vi har kunnat ge bidrag till arbete i förskolor. Kläder, skor, madrasser och blöjor har fördelades till c: a 70 pensionärer. Ett 20-tal funktionshindrade har också fått hjälp med utrustning. Sjukhuset och det sociala centret har fått multigym, köksredskap, köksluckor, bordtennisbord och madrasser.

Stort tack

Tack för alla gåvor till vårt arbete. De gör skillnad för så många människor och tack för er personliga insats. Vi har glädjande nog upplevt att fler och fler vill vara med och bidraga på olika sätt. Det är insatser här hemma, på våra resor och i kontakten med hjälpbehövande i Vitryssland. Vi tror och hoppas att många av er vill fortsätta att hjälpa till.

Två resor i april, hjälpsändningar med trailer och gemenskapsresa i september är det som ligger närmast. Några har redan anmält intresse för höstresan med preliminärt datum 13–22 september. Kanske du också ha lust att följa med.

New Life 4 You har bg 314–0142 och svisch 12 36 19 21 24.
Björnåke Hulth
Ordförande