Hösten 2016 - Arbetsresa

Hjälpsändning och arbetsresa

En hjälpsändnings- och arbetsresa gjordes i september. Tack alla kända och okända givare och många hälsningar och tack från Vitryssland. Behoven är stora över hela vår värld, när det gäller hjälp till människor i nöd. Vi kan se en stor förändring under dessa år som vi åkt till Novolukoml och hur relativt små insatser ändå kan förändra människors livsvillkor.

Första dagen i Novolukoml var söndag då vi kunde provsitta bänkarna som vi levererade tidigare i våras. Nu är de till stor glädje för den gudstjänstfirande församlingen. Kläder sorterades för utdelning bland fattiga och behövande familjer som vi träffade under dagarna. En av familjerna som vi hälsade på var Svetlana och hennes barn. Dima 9 år, Nastja 11 år, Sassa 14 år och Olga 17 år. När man hör deras berättelse så förstår man att det är långa arbetsdagar och knappa resurser som gäller.

Innan vi satte igång arbetet i Zashnike kunde vi fira gudstjänst. Dagen efter var lokalen en snickeriverkstad. Ett par dagar senare var den gamla trappan borta och en ny fanns på plats. Efter gudstjänsten blir det busskaffe i bussen. Bussen var fylld med yngre och äldre deltagare som tyckte bussen var spännande. Vladimir passar på och stämmer upp med dragspelsmusik i bussen.

Några skolbarn på väg hem efter en skoldag. Stolta över att de hade haft nästa alla rätt på proven.

Vi gjorde också ett  besök på det stora barnhemmet där föreståndaren Victor stolt visar upp de senaste arrangemangen som de gjort, bl a en hälsostig där barnen kan gå barfota på olika underlag.


Vi har regelbundet besökt och på olika sätt hjälpt till i Novolukoml sedan början av 2000-talet.
Vill du stödja vårt arbete som är en del av missionsarbetet i Donsö och Hestra missionsförsamlingar?
New Life 4 You

Välkommen med i vår intresseförening om du delar vår vision att förmedla hopp och tro till människor genom hjälpsändnings-och evangelisationsresor.
New life 4 you är en intresseförening som arbetar med att möjliggöra dessa resor.Bli medlem! Skriva ut

Tillbaka